Hållbarhet Självhushåll

En tur till landet

I förmiddags packade jag och min vän in oss, barn, spadar, frön, kaffetermosar, matsäck, kepsar med mera i deras bil och satte fart mot vår odlingslott. Jag har inte varit där sen i höstas (!) så det var hög tid att sätta igång. Jag fick lotten förra senvåren och då var det ungefär 100m2 kirskål, en stor rabarber och en vildvuxen vinbärsbuske. Då förodlade jag en hel del men i år är strategin att frilandsså allt.

Jag har sex stycken pallkragar och på den mest akuta göras-listan stod; vända jorden, sätta en herrans massa frön, gräva ett större potatisland och bara allmänt se över.

Vi hade en ljuvlig dag i solen, jag och min vän grävde och grävde, barnen härjade loss och lekte och med jämna mellanrum ropades det ”drickpaus!”. När vi kom in till stan igen var vi ett gäng mycket trötta och smutsiga men väldigt glada typer.

Så, vad planterades då? Jag har satt en hel del lök, morötter, rädisor, rödbetor och så har jag längs ena sidan en blomsterrabatt. I den slängde jag ner lite olika blomfrön, så det blir spännande att se vad som kommer upp. Nu återstår att förgro potatis så det räcker några månader samt köpa spenatfrön. Fortsättning följer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.