Självhushåll

Odlingslotten då och nu

Förra året fick jag min odlingslott. Det sägs att den är på 100m2 och när jag mäter verkar det stämma och när jag gräver gör den verkligen det, men tittar jag bara på det kan jag inte alls förstå hur den här plätten ska vara 100m2?! I alla fall. Förra året hanns det inte med jättemycket (det var alltså 1m2 rabarber och 1.5m2 vinbär och resten kirskål*) men vi skördade både rädisor och potatisar. 

I år drog vintern ut på tiden och snön låg verkligen länge och sen sa det poff och så var det full on vår. Jag har redan varit där fler gånger än jag tror jag var där hela förra säsongen så det bådar ändå gott. Jag har sex stycken pallkragar som jag fått ärva och runt om samt i mitten (de står på varsin sida rabarbern som växer i ett hörn) har jag börjat gräva ur. Jorden är bra men det är rätt tungt att gräva och sen ska allt ogräs bort**. Häromdan var vi där ute igen och nu har jag verkligen börjat komma en bit på väg! Första vändan för året så sådde jag en hel massa som jag tänkte gå in mer på nästa vecka, så nu när jag är där behöver jag bara vattna, rensa och sen gräva lite. 

Foto: Linda Dahlqvist

Odlar du nånting? Hur då?

*kirskål är för den som inte vet ett helvetes ogräs som växer helt hämningslöst. Går dock att göra pesto på! ** kirskål går inte att bara vända och låta det torka, dessvärre.

SaveSave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.