Natural beauty Zero waste

Zero waste beauty – Schampotvål

Har du testat en schampotvål? Jag har länge velat ha en och känt att det var det naturliga steget för mig, länge körde jag med en vanlig tvål men tyckte inte att det blev riktigt bra. Den här som jag använder nu är från Källans naturprodukter och var en julklapp från min ena syster. Invänjningsperioden kan säkert variera lite samt att komma ihåg att ordna något slags efterskölj innan en kliver in i duschen. Jag använder vanlig ekologisk äppelcidervinäger och är väldigt nöjd med hela kombon.

Tvålen kom förpackad med endast en pappersremsa runt sig (som tvålen i badrumsskåpet torkar på mellan tvättningarna) och äppelcidervinägern kommer i en glasflaska som går att återanvända. Nästa steg är väl att göra egen äppelcidervinäger men det får kanske bli ett projekt för nästa år.

Hur gör jag då?

Först blöter jag håret som vanligt och drar sedan tvålen från pannan och bakåt jämnt över hela huvudet. Det brukar ge tillräckligt med lödder för att få det över hela håret. Sedan masserar jag in det i hela håret och sköljer ur. En gång brukar räcka. Surskölj ska väl egentligen göras med kallt vatten men jag föredrar iaf ljummet. Jag har en liten klean kanteen-flaska med mig in där jag har fyllt upp ca 1/10 med äppelcidervinäger och sen toppar jag upp det med vatten från duschen som jag långsamt häller över hela håret. Sedan sköljer jag lite snabbt bort det och ja, det är allt! Lufttorkar håret och kammar med en bredtandad träkam. Det är allt! Håret kan lukta svagt av äppelcidervinäger, jag gillar det men det är kanske en vanesak.

Har du en schampotvål? Vill du testa?

ps! Jag har axellångt hår som inte blir smutsigt så snabbt, det kan säkert en vecka utan att jag faktiskt behöver tvätta det. Lyxigt, ja jag vet 🙂

1 thought on “Zero waste beauty – Schampotvål”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.