I mitt skafferi Självhushåll

Kryddbuketter

Häromdagen fick jag ett stort fång med färska kryddor från en vän, sån lyx! Jag bestämde mig för att torka dem i buketter istället för att knöla in dem i min överfulla frys. kryddor-torka-farming-grow-your-own

kryddor-torka-farming-grow-your-own

Jag bara delade upp dem i mindre buketter, knöt med hampasnöre runt och hängde upp. Superlätt!

kryddor-torka-farming-grow-your-ownSom en grön gardin!

Har du odlat örter i år?

2 thoughts on “Kryddbuketter”

  1. Återkom gärna om resultatet med så pass stora buketter i ett soligt fönster! Jag har fått lära mig att de vill ha det luftigt, mörkt och varmt för att inte smaken ska gå ur eller att de ska börja mögla, och det ger oss inte många möjligheter att torka som vi bor nu. Jag har en inredd, varm och mörk vind i nya radhuset som jag har hoppats ska stå till tjänst, men om det där går bra behöver jag ju inte ens fundera på saken! 😀

    1. aha! jag har inte hunnit smaka på dem än, men de har torkat fint, det tog bara ett par dagar. Har iofs inte varit så soligt heller senaste dagarna + har persiennen nere för det mesta dagtid..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.