Hållbart företagande

En egen konferens

Som egenföretagare för en styra upp vissa saker själv och något som Annastina (som jag delar kontor med) och jag pratat länge om är att ha en REF-dag (reflektion, eftertanke och framtid) men det är dessvärre något vi har varit alldeles för dåliga på att prioritera. Men, efter en väldigt intensiv vinter och ett nytt år som drog igång utan vidare mycket energi (januaripeppen, vart tog du vägen?) och med funderingar på framtiden kände vi att vi behövde styra upp något!

Sagt och gjort, vi satte ett datum och bestämde en plats borta från jobbet. Planen var att det skulle vara en dag där vi kunde prata jobb och framtid, men också sticka lite och dricka kaffe och prata om, ja du vet – livet.

knitting-coffee-break
obligtorisk stickpaus

Mina mål för dagen var bland annat ett pitchmail, en framtidsplan och 3 nya mål för hösten. Inte helt lätta nötter att knäcka men att få ta en dag att bara fokusera på det utan att vara på jobbet eller hemma var SÅ lyxigt! När dagen var slut kände jag mig sugen på att sätta igång och att jag var inne på rätt spår igen. Även om livet som egenföretagare verkligen passar mig bra, är det inte helt lätt jämt och dagar som känns ineffektiva jobbmässigt kan snabbt skapa en stor stress. Jag ser fram emot att ha en sån här dag i början på varje termin, just för att kunna komma bort från jobbet och sätta tydliga mål men också reflektera på det senaste halvåret och se hur det gått.

Hur jobbar du? Är du anställd eller egen? Är företagande något du skulle vilja läsa mer om? Dela gärna med dig!


ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.