Odla Självhushåll

Odlingsåret 2019

Äntligen februari och hög tid att beställa fröer! Förra årets odlingar på vår odlingslott blev ju dessvärre inte alls som jag tänkt men i år har jag andra möjligheter att både förså men också har jag blivit med balkong så vissa saker kan jag odla hemma. Mycket smidigt!

Jag vill framförallt odla sånt som vi äter mycket av men också där kilopriset på ekologiskt lätt drar iväg, som spenat tex. En pallkrage med bara en rejäl lökodling vore också nåt och sen en massa morötter såklart!

Odlingslotten som vi har är på 100m2 (!) så det finns en del plats att bre ut sig på. Jag har fem stycken pallkragar och resten är friland, där en stor del inte är uppgrävt än men i år ska jag börja tidigt och så har jag en tanke om att få in odlandet i mitt arbetsliv på något vis så att jag kan åka dit på arbetstid. Har du något förslag?


odling-urban-garden-selfsufficient-harvest

Tycker du det är intressant att läsa om odling? Vill du veta mer om hur/vad jag odlar/hur det går? I så fall kanske en odlingskategori kunde vara något?

6 thoughts on “Odlingsåret 2019”

  1. Jätteintressant med odling! Vi kommer att satsa på svarta bönor, purjo och zucchini för det är sånt som jag kan äta varje dag. Barnet vill ha morötter och jordgubbar så det ska vi också självklart sätta. Tänkte även testa att ge chili och paprika sommarlov i fria jorden. Sedan självklart blommor för bina och fjärilarnas skull.

    1. Åh vilka spännande saker att odla! Ja egna morötter och jordgubbar är guld att kunna dra upp och äta så jag håller helt med barnet!! Ja, samma här – ska kolla upp de bästa sorterna för att gynna de små vännerna!

  2. De där fröpåsarna är så himla fina! Jag är verkligen avis på ditt utrymme. Själv får jag hålla mig till lite inomhusodling och balkong, men där tänker jag mig lite tomater och örter 🙂 Spenat var också en bra idé! Kram

    1. Eller hur! åh, ja det är verkligen lyxigt att ha – dessvärre ligger det lite för långt bort men är toppen tills vi får en egen trädgård! Ja men gott ju, egna tomater är superlyxigt! <3 kram!

      1. Det går att odla potatis i hink på balkongen. Fått tre stånd i en trekantig murarhink. Rolig odling med barn och lyx med lite egen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.