Odla Second hand Slow living Zero waste

En alldeles underbar lördag

I lördags hade vi en sån himla underbar dag! Vi mötte upp med min kompis Jenny och hennes två barn och åkte sedan på loppis. Jag har sällan något behov men letar halvhjärtat möbler till balkongen. Drömmer om en liten rottingsoffa för en tjuga men det går sådär va, undra varför.. Efter loppisarna åkte vi till biståndsgruppen. Jag är frekvent besökare på deras butik här i stan (som passande nog ligger mellan jobb och förskola…) men har aldrig varit på den i Valbo som alltså var den vi åkte till nu.

Saturday-cake-fleamarket-loppis-fynd-gavle-kockums

Hade sånt flyt när jag både hittade ett jättefint litet blombord, ett litet kockumsfat samt två balkongstolar. Stolarna är dessvärre i en rätt gräslig färg så de har jag planer på att måla om.

Saturday-cake-fleamarket-loppis-fynd-gavle-kockums

Efter allt fyndande landade vi på Kavlat och klart för en macka och fikainhandling innan vi blev avsläppta på odlingslotten.

Saturday-cake-fleamarket-loppis-fynd-gavle-kockums

Där sken förvisso solen men regnmolnen hängde tunga så det blev en timmes intensivt grävande av land till sommarsquashen. Odlingslotten är på 100m2 och jag gräver upp land lite allteftersom. Efter grävande och utplanterande av både squash och majs spenderade vi resten av eftermiddagen* hos våra kompisar där barnen lekte, vi fikade och hade det bara allmänt helt sjukt härligt. Fler såna här dagar snart, Jenny!

Saturday-cake-fleamarket-loppis-fynd-gavle

På söndagen var det som bekant både morsdag och röstning och jag blev så fint uppvaktad av min 5-åring. <3 Efter att jag hade röstat (och visat detta viktiga!) gick vi hem och bakade en enkel tårta.

*Mammor med morgonpigga barn får mycket gjort innan lunch.

Hoppas du haft en härlig helg!

3 thoughts on “En alldeles underbar lördag”

  1. Det låter verkligen underbart! Jag önskar att jag bodde närmre så att jag hade kunnat besöka din odlingslott och dricka kaffe med dig 🙂 Kram

  2. Pingback: Majs fem bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.