Hållbart företagande

Drömmar, verklighet och framtiden.

Jag har lyxen att ha en kontorsplats, jag delar sen ett drygt år med en av mina absolut närmsta vänner (sån sjuk ynnest btw!) och idag tänkte jag bjuda på en liten rundvandring + historia.

När vi flyttade till Gävle bodde vi snett mittemot en stor gammal trävilla som hade ett stort plakat där gjordes reklam för kontorsplatser. Jag hade ganska länge då närt en dröm om att inte behöva jobba hemifrån (vi flyttade bla för att jag skulle kunna ha möjlighet att fokusera på mitt företag helt fullt) och en dag kände jag väl bara att nu ringer jag för att se exakt hur dyrt det är. Inte alls visade det sig och jag fick komma på visning bara några timmar senare. Det fanns en del rum lediga och inget kändes dock helt hundra förrän vi kom till det sista. Det var ett hörnrum som var knökfullt med kartonger, alltså det var lådor från golv till tak men ljuset som kom in den här decemberdagen var snudd på magiskt. Ägaren sa att jag kunde fundera på det, men jag bestämde mig där och då för att jag vill ha det. Ett par månader senare flyttade jag in och även om mitt rum var tomt sånär som på ett bord, en lånad stol och min dator kändes det så stort – det var en dröm som gick i uppfyllelse och det kändes som ett rejält kliv för mitt företag.

studio-space-creative-office

Ett halvår efter att jag hade flyttat in, kom även min nyfunna vän Annastina till huset. Under vintern som följde var hon dock borta på ett vik i tre månader och sen när hon väl var tillbaka hade dynamiken mellan oss förändrats och efter att ha sprungit fram och tillbaka mellan varandras rum konstant bestämde vi oss för att flytta ihop! Nu har vi delat rum i ett drygt ett år och det är så himla underbart! Vi har blivit väldigt, väldigt bra vänner. Det är få förunnat att ha en sån fantastisk vän och arbetsplats som jag har.

Vi har ungefär delat av rummet på hälften och så har vi ett gemensamt bord där jag alltsom oftast sitter vid. Här är rätt trångt och det är knökfullt med projekt, tyger, pärmar och ja, exakt allt som två väldigt kreativa personer behöver och kan tänkas vilja ha. Min sömnadsdel är dock väldigt liten nu förtiden, vilket i och för sig är tur, eftersom det nog inte hade fått plats annars.

kladbytardag-slow-fashion-second-hand

Förutom att jobba håller vi även kurser, klädbytar-AW’s och workshops.

Men, var sak har sin tid och till hösten är det dags för något nytt, det är lite alla möjliga förändringar på gång och då känns det skönt att flytta hem jobbet. Dessutom har jag inte alls samma behov av ett kontor längre som jag hade när jag flyttade in.

Men innan dess hoppas jag att du har möjlighet att kika förbi på något event eller bara en kopp kaffe!

Jag kommer att hålla kurser och workshops precis som vanligt, vissa blir här hemma och andra på medborgarskolans lokaler – håll utkik på Facebook och här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.