5 snabba! Hållbarhet Hemma hos oss

5 tips för hållbara blommor

Jag köper väldigt sällan snittblommor men det händer att jag får eller nu under sommaren plockar jag ju mer än gärna en bukett att ha hemma. Bästa som finns, typ. Så här i blommornas prime time tänkte jag tipsa lite om hur du får dina blommor att hålla lite längre.

  • Snitta om dem när du kommer hem, med sax eller kniv.
  • Byt vatten och snitta om dem med jämna mellanrum – vatten byter jag gärna varannan dag (det gamla kan du vattna andra växter med) och snittar om dem gör jag lite mer sällan men några dagars mellanrum.
  • Skölj ur vasen när du byter vattnet!
  • När några blommor vissnat, släng dem såklart men ofta finns det flera som står sig längre.
  • Om du köper blommor – se till att välja närproducerade/fair trade. Blomindustrin är (som de flesta..) en smutsig bransch med långa transporter och dålig miljöpåverkan.
flowers-slow-living-garden-summer

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.