DIY Hemma hos oss

Ekologisk play dough

Att ha en 5åring hemma kräver lite aktiviteter på lager och jag har under de senaste veckorna funderat ut lite olika saker som kan vara bra att dra fram. Har ni sett tipset om att ha inslagna paket att slänga fram med jämna mellanrum till barn under en längre resa? Typ nåt sånt har jag tänkt fast inte inslagna paket då. Först ut den här sommaren är leklera som är en stor hit hos min unge men som jag själv aldrig (!) kommit mig för med att göra. När jag snubblade över ekotipsets recept som jag testade och blev väldigt nöjd med.

play-dough-ekotipset-ekologisk-organic-play-summer

Efter att vi färgade ägg i våras så var jag sugen på att använda samma process för att färga degen. Jag skalade några rödlökar och la ner i en kastrull med 2.25dl vatten och lät det koka en liten stund och följde sedan receptet. Degen blev fint ljusrosa och väldigt uppskattad och lekt med. Jag kommer absolut att testa att göra mera deg men då dela upp den och använda andra saker att färga med, kanske rödkål och vanlig lök borde bli fint!
Har du gjort egen play dough?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.