Hemma hos oss I mitt skafferi

Pizza bianco

Pizza är ju inte bara supergott utan även något som går att variera i all oändlighet och en av fördelarna med att göra den själv är att en själv kan få välja topping. Om du är sugen på en annan variant tycker jag att du ska testa följande.

Deg:
1/2 pkt jäst
2.5 dl vattten
1 tsk salt
mjöl – jag blandar lite mellan vete och graham.
En skvätt olivolja

Gör så här:
Smula jästen och lös upp i vattnet. Tillsätt salt och olja. Ta lite mjöl åt gången och blanda. Degen ska gå ihop men det gör inget om den är lite kladdig. Droppa på olivolja på degbollen och smörj in. Ta sedan en kökshandduk och blöt och vrid ut. Lägg den över skålen och låt degen jäsa i minst en timme.

Topping:
Jag har både skivat potatis och lagt i blöt i saltat vatten en timme men även bara skivat direkt på. Kokt skivad potatis funkar också fint. Jag skivar på en mandolin.

Sätt på ugnen på den högsta temperaturen den har. Dela degen på tre och kavla ut den så tunn som du vill ha. Pensla med lite olivolja. Toppa med skivad potatis, smula över feta eller getost och lägg på rosmarin. Jag tycker att det är lättast att använda ett bakplåtspapper under men valet är fritt : )
Grädda ca 10-12 min, håll koll så att den inte bränns bara.
Ät och njut!
Ps. pizzan är även väldigt god kall dagen och passar fint som picknickmat, bara slå in slicear i en bivaxduk och lunchen är fixad!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.