Odla Slow living

Plantvård

I takt med att dagarna blev kortare och ljuset alltmer avlägset har en del av mina växter sett ledsnare och ledsnare för var dag som gått så i helgen bestämde jag mig för att pyssla om dem lite extra! Egentligen är det kanske i tidigaste laget att göra det men mitt palettblad har sett så hopplöst ut att jag faktiskt inte orkade titta på det längre.

Jag klippte ner det rejält (syns där nere till höger…) och vattnade med näring. Om ett tag får det lite ny jord och sen är det bara att hålla tummarna att det återfår sin forna glans!

plants-monstera-palettblad

Jag köper ekologisk näring på mataffären och det står oftast på flaskan om hur ofta och hur mycket du ska använda. Under vintermånaderna vill de flesta plantor ha ljust men du kan dra ner lite på mängden vatten. Om du har möjlighet så ställ dem på ett annat ställe än i fönsterkarmarna eftersom värmen från elementen inte är vad plantor gillar. Jag har ett fönster som inte har något element under sig och i köket har jag dragit ner värmen rätt rejält.

Hur mår dina plantor nu i vinter? Om du vill läsa lite om sticklingar finns det ett inlägg här.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.