Ett hållbart liv Hållbart företagande

Att sträva mot det operfekta

I lördags var jag i Stockholm för Sustainable influencers årsmöte. Det var en härlig och intensiv dag där förutom själva mötet vi hann med långa och fina diskussioner. Under en presentationsrunda var det två saker som slog mig extra mycket, den första hur vanligt det är att kvinnor blir utbrända. Det var flera i rummet vars hållbarhetsresa på något sätt liksom börjat så. Att vi strävar mot att vara perfekta och leverera högt på alla plan innan vi kör oss själva rakt in i väggen innan vi blir tvingade att sluta och då för att våra egna ben inte längre bär. Så fruktansvärt sorgligt. Det andra jag tänkte på var hur kraven (våra egna och kanske andras) om att allt ska vara så perfekt hela tiden, att den bild vi visar upp endast får vara 100% rätt. Om vi alltid strävar mot att allt vi gör ska vara perfekt kommer det nog inte att gå många dagar innan vi är fullständigt slutkörda. Jag tyckte det blev extra tydligt när vi fick kritik för sponsen vi tagit emot (mat+snacks). Vi gör hela tiden val och strävar jämt mot det som ska vara det bästa men ibland behöver det få vara good enough. Vi kanske inte kan odla vår egna havre för att sen baka egna bars (fast inte i ugn för den kräver ju energi..) utan kanske ibland behöver få välja det nästbästa utan att det ska vara ett rent av dåligt val.

Det är svårt att göra alla rätt hela tiden, jag skulle säga att det är rent av omöjligt. Mitt mål och det jag strävar efter med det jag publicerar är att inspirera. Att visa på olika alternativ till en hållbarare livsstil och då lika mycket miljömässigt som känslomässigt. Jag har vacklat på en utbränningskant så många gånger och även om lördagen var en jättehärlig dag var jag fullständigt dränerad dagen efter. Tur att en har en gosig 6-åring att slappa på soffan med då.

Bästa gänget på lunch! Foto: Bastard burger

Lite röriga tankar kanske men det får vara så. Jag tänkte dela med mig av lite andra tankar jag har om att just leva hållbart på insidan, det kommer vad det lider ; )

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

3 thoughts on “Att sträva mot det operfekta”

  1. Håller med om att det var en så fin dag på många sätt.

    Tänker att vi är perfekta, som gör vårt bästa och är nöjda med det. Inte spränger oss för att vara perfekta utifrån någon omänsklig mall.

    Och apropå att vi är många som har påbörjat vår hållbarhetsresa efter utmattning – för mig var det ett uppvaknande och jag tröstar mig med att den erfarenheten var nödvändig för mig. För att jag skulle fatta. På riktigt!

    Ser fram emot att samarbeta för ökad hållbarhet på många olika sätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.