DIY Ett hållbart liv Slow living

Påsken 2020

Vet ni, fram tills för ungefär en vecka sen var jag helt övertygad om att påsken var nästa vecka. Jag trodde det så pass till den milda grad att när jag fyllde i påsklovslappen valde jag ledigt på fredagen eftersom det ju var långfredag. Eller, nej så var det ju visst inte. I alla fall, jag hade en del påskrelaterade saker jag hade tänkt dela men nu knölar jag ihop det jag hinner i det här inlägget och tipsar om lite saker jag gjorde förra året. Dessutom kryllar internetet av påskpyssel så det är inte direkt så att det saknas inspiration.

Vi hade som så många andra planer som är inställda. Varje år som jag spenderat i Sverige har vi firat påsk hos mina föräldrar och gör det av förståeliga skäl inte i år. Istället blir vi hemma och här väntar en lagom traditionell påsklunch med efterföljande påsktårta, det blir fint det med.

easter-egg-farga-diy

Först lite gammalt – vill du färga ägg naturligt gjorde jag det förra året och kolla hur fina! Vi har en tradition av att måla äggen i mitt föräldrahem och det har barnet pratat mycket om och det ska göras över facetime i år så då får de färgade stå tillbaka.

Vill du göra inlagd aubergine/vegansk ”sill” delade jag ett recept här.

pask-easter-slow-living-DIY

Jag har gjort den här girlangen av en tapetsnutt (tips är att målarbutiker ofta säljer bitar för en liten slant – perfekt till pyssel!).

pask-easter-slow-living

Lokalodlade tulpaner, för att när världen är uppochner och full av oro kan en behöva något trevligt på matbordet.

Hur firar du påsk? Firar du alls?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.