5 snabba! Hemma hos oss

fem saker som underlättar din vecka

Nu är hösten här med allt det innebär och det är lätt att det känns stressigt under veckorna. Jag strävar efter en jämnare balans och att vardagen ska vara lika härlig som helgen. Att bara gå och vänta på att det ska bli helg, sommar, semester, jullov etc blir ett väldigt tråkigt sätt att leva – livet är här och nu. Med de präktiga orden tänkte jag tipsa om fem saker jag gillar att få gjorda under söndagen för att underlätta veckodagarna.

  1. Lägg en timme eller så på att planera middagar. Det äldsta tricket i boken men så skönt! Jag har inte specifika rätter på en viss dag, men skriver ner några rätter samt tex onsdag – pasta. Utgå gärna från vad du har hemma och beställ/handla det som saknas.
  2. Byt lakan i sängen.
  3. Gör en koll över veckan som kommer för att skapa dig en bra överblick.
  4. Dammsug.
  5. Lägg (om möjligt) en timme på dig själv. Gå en promenad, träna, ta ett bad, läs en bok etc. En stunds lugn och ro kan göra under för resten av dagen/veckan.

Om du gör allt på förmiddagen har du sedan resten av dagen kvar till vad du vill hitta på. För mig är det skönt att riva av de fyra översta på förmiddagen så att resten av dagen kan ägnas åt annat jag vill göra. En annan sak jag gärna gör på helgen är att preppa för matlådor/middagar, men det kommer i ett eget inlägg.
Har du någon grej du gör varje helg för att underlätta veckan som kommer?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

2 thoughts on “fem saker som underlättar din vecka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.