I mitt skafferi

Brunchens dag – chilaquiles

Idag är det brunchens dag och eftersom jag älskar allt som har med brunch att göra tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att introducera en av mina favoritbrunchrätter för min avkomma, nämligen chilaquiles! Varje gång jag är i USA vilket blivit en hel del eftersom vi har familj där, är det enda som står på min måste-lista besök på diverse brunchställen*. Chilaquiles är inte för den som vill ha något hälsosamt att börja dagen med, men det är snäll comfort food och perfekt bakis-mat, hehe. Det finns hur många recept och varianter som helst men så här gör jag. Receptet är för en person eller om två vill dela som en side.

Du behöver:
2 ägg
1 dl ost, präst eller annan smakrik ost
1-2 tortillabröd
1/2 dl svarta bönor
1 tomat
Koriander
Citron
Salt, peppar, paprika och cayennepeppar

Gör så här:
Börja med att hacka tomaten grovt och lägg den i en skål. Klipp ner lite koriander över och häll på en skvätt citron innan du ställer det åt sidan.
Skär tortillabrödet i 2 cm breda remsor som du sedan delar på 3. Riv osten.
Värm en stekpanna med lite olja i, lägg i bröden och rör runt. Knäck i äggen och blanda runt. Lägg i osten och bönorna och blanda väl. Krydda efter smak men ingredienserna är milda så var inte rädd att dra på lite.
Lägg sedan upp röran på en talrik och toppa med tomaterna. Servera genast!

*plus ett besök på Whole foods.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.