En hållbar jul I mitt skafferi

Syltkakor med jultwist

Jag älskar syltkakor och för ett par år sedan gjorde jag dem med en jultwist och idag bakade jag ett gäng och tänkte dela med mig av receptet här. Men först en annan sak, instagram och världen svämmar över av tjusiga bakverk och snygga bullar, perfekta kakor och kransar som gör vem som helst avundsjuk. Jag gillar att baka och jag gillar att äta, jag vill att det ska bli fint men älskar inte att baka och greja tillräckligt för att öva upp mig, så ja. Det blir ibland fult men gott och eftersom jag vill inspirera till en hållbar livsstil så är det viktigare för mig att det finns kakor att äta än hur fina de är. Nog om det – här kommer fula och goda kakor!

xmas-cookies

Du behöver:
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4.5 dl mjöl
200g rumsvarmt smör
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker

ca 0.5 dl lingonsylt eller rårörda lingon

xmas-cookies

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och skär ner smöret i bitar. Blanda ihop degen med händerna tills den är smidig.
Rulla degen till en korv och dela i fjärdedelar. Dela sedan varje del i fem. Rulla degen till bollar och lägg på plåten med gott om mellanrum. Tryck ner tummen och fyll med lingonsylt.

xmas-cookies

Grädda ca 15 minuter.
Ät och njut!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.