Ett hållbart liv Odla Självhushåll

Äntligen odlingsdags!

Äntligen är det dags att gräva fram odlingskrukor, jord och frön och sätta igång! Redan i höstas planerade vi för vad vi vill odla på lotten i år och för några dagar sen kom de sista fröna jag beställt. Vi har gjort en plan för vad som ska sås när för att kunna vara ute i rätt tid. Om du har hängt med ett tag minns du kanske att vi fick en ny lott i mitten av juni förra året, så odlingssäsongen blev rätt förkortad.

När jag planerar vad jag ska odla tänker jag främst på två saker; att det ska vara något som vi äter mycket av och att det ska vara relativt lättskött. Så kål i alla dess former går dessvärre bort eftersom jag inte kan vara där ofta nog för att ha koll på ev kålmal. Det kanske är en ursäkt men för mig känns det bäst att skippa eftersom det såklart är fler som odlar där än bara vi. Better safe than sorry, så att säga. Så, i år blir det morötter, potatis, lök, rödbeta, sommar-och vintersquash, bondbönor, ärtor, majs, spenat och mangold. Samt ett hav med vallmo och en vägg av solrosor.

sunflower-solros-odla-gardening-odling

Hemma på balkongen kommer jag nog att ha några tomater och gurka, lite spenat kanske och så en massa kryddor!

Odlar du något i år? Har du satt igång eller väntar du lite till?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.