Ett hållbart liv Självhushåll

Nässelvatten – gratis växtnäring

Det finns flera sätt att ge sina växter lite extra näring och här kommer ett superenkelt tips! Nässlor är näringsrika och innehåller både c-vitamin, järn, folsyra och kalcium. Att göra nässelvatten är enkelt men istället för att ha blandningen i en hink som står och stinker kan du knöla ner några nävar med nässlor i en plastflaska (en med stor öppning är att föredra!), sedan fyller du på med vatten och skruvar på korken. Låt stå 2 veckor, vänd flaskan några gånger så det blandas runt. När du använder kan du späda direkt i vattenkannan, 1 del nässelvatten till 9 delar vatten blir bra. Enkelt och billigt!

Odlar du något?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.