Hållbarhet

5 tips – vårstädning!

Äntligen är våren här! Vi har haft så mycket snö vilket i och för sig har varit väldigt härligt och ljust, men när mars börjar närma sig slutet har mina känslor för vintern svalnat rejält.

Här kommer 5 tips för den som är sugen på lite vårstädning!

  • Gå igenom alla vinterkläder, fram med alla mössor, vantar, halsdukar etc. Vilka kan ges bort och vilka ska lagas? Saknas en vante? OBS! Det som är helt och rent och kan skänkas, gör second hand-butikerna en tjänst och spara kassen på vinden tills hösten är här. Många secondhandbutiker har enorma lager men inte plats att hålla vinterkläder över sommaren.
  • Med vårsolen som äntligen skiner in syns även dammet hehe. Tänk på att använda rengöringsmedel som är snälla både mot djur, natur och människor. Du kommer långt på bara ättika och vatten.
  • Ge dina växter lite kärlek! Köp jord, plantera om, ge lite näring och kanske en större kruka.
  • Medans det ännu är kallt ute – passa på att frosta av frysen och göra rent kylen. Öppna, sniffa och titta i alla burkar som finns. Extrapoäng om du gör veckans matlistan utefter det du hittar i frysen.
  • Under våren och sommaren tillbringar många av oss mer tid ute och mindre tid framför skärmen, se över dina internet-abonnemang, dvs netflix och liknande. Kanske finns det något du inte använder så ofta längre?

Hur vårstädar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.