slow fashion

Capsule wardrobe

För ett tag sen kom min lillasyster och hälsade på och skulle sova över. Hon hade glömt att ta med något att sova i och frågade om jag hade en tröja jag inte använder och sa i samma andetag att förresten, det vet jag att du inte har. Det stämmer väldigt bra in på mig och på hur min garderob har sett ut de senaste åren. Jag har vad säkert väldigt många skulle tycka, få kläder. De senaste åren har jag haft en capsule wardrobe, kapselgarderob. I stort går det ut på att dela upp dina kläder i de olika säsongerna (jag har dock vår/sommar och höst/vinter pga bor i Sverige..) och att i de olika kapslarna ha favoriter som går att använda ihop med varandra. Jag tycker att det finns många fördelar med att ha få och säsongsanpassade kläder, dels tar det inte så lång tid att välja och sen är det plagg som passar årstiden. Jag använder bara naturmaterial och under höst/vintersäsongen blir det mycket ull.

Jag jobbar med en serie om just capsule wardrobe; hur min ser ut, hur du kan bygga upp din egna, tankar, tips och råd.

Nu är det förhoppningsvis snart dags att byta ut höst/vinterkapseln mot vår/sommarvarianten! Hur ser din garderob ut? Har du mycket eller få plagg? Några favoriter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.