slow fashion

Capsule wardrobe – Garderobsfavoriter

Står du ganska ofta framför garderoben och undrar vad du ska ha på dig? Jag har en väldigt avskalad garderob men väljer ändå nästan alltid samma kläder. Om vädret var sådär 12 grader varmt varje dag hade jag haft på mig ett par svarta jeans, en vit t-shirt och en svart tunn ulltröja på repeat. Om du tycker det känns lite extremt/tråkigt med samma outfit varje dag, men att du lägger för mycket tid på att välja kläder varje morgon kommer här lite hjälp på vägen…

  1. Gå igenom dina kläder och välj ut dina fem favoriter som kan funka i ditt vardagsliv. Dvs skippa mjukisbyxorna om du har dresscode på jobbet. Det är en fördel om det finns minst 1 nederdel.
  2. Fundera på vad det är som gör att du gillar dem. Är det färgerna, hur de sitter eller hur de får dig att må? Förhoppningsvis alla tre!
  3. Vilken är din bästa kombination? Näst bästa? Tredje bästa? Utgå från de här på morgnarna.

sustainable-fashion-capsule-wardrobe

Den första outfiten blir en som du förhoppningsvis alltid känner dig snygg och säker i, där du inte behöver dra i någon kjolfåll eller rätta till en axel som halkar ner. Att ha en eller ett par outfits som känns 100% självklara gör att du lättare kan bygga din garderob på genomtänkta val eftersom du genast kan tänka på huruvida det nya plagget kan komplettera grunden eller inte.

Nu kan du lättare rensa i garderoben, men mer om hur du gör det på bästa sätt och hur du ska tänka tar vi nästa gång 🙂

Hoppas det var lite hjälp! Skriv gärna och berätta vad dina favoriter blev!

/Stella

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.