Slow living

Min morgonrutin

Morgonarna blir för många lätt stressiga och därför är det viktigt för mig att ha en lugn morgonrutin, eftersom det lätt sätter standarden för hur resten av dagen blir. Jag är rätt morgonpigg vilket naturligtvis underlättar, så jag kliver gärna upp tidigt* och jag njuter gärna av en tyst stund innan det ska väckas barn.

För att kicka igång dagen/huvudet/matsmältningen dricker jag en ingefärsshot när jag gått upp. Jag gillar en med riv, så det får gärna vara lite chili i. Jag köper en flaska färdig, men tänkte testa det här receptet i helgen.

När så hela väcka/klä på/lämna barn-cirkusen är över cyklar jag till jobbet, vi bor jättenära allting nu, vilket var en av sakerna jag verkligen saknade när vi bodde i Stockholm där jag la flera timmar varje dag på att pendla. Nu känns det helt galet..

morning-coffee-slow-livingOftast är jag först på plats och det är det bästa. Jag börjar med att brygga kaffe och plockar fram/gör iordning frukost och sätter mig sedan vid min kalender/block och ser över dagens planer. För det mesta har jag bestämt dagen innan vad jag ska göra. Att få en lugn stund för mig själv innan arbetsdagen drar igång tycker jag är ljuvligt och tystnaden skön.

 

Hur ser din morgon ut?

*tidigt för mig är 6-7, allt annat är natt.

2 thoughts on “Min morgonrutin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.