Hemma hos oss Odla Självhushåll

Crazy plant lady eller vårda dina gröna vänner

Hej!

Ett hem utan böcker är ett hem utan själ heter det ju och jag håller med men nästan ännu mer om att ett hem utan växter inte är ett levande hem. Jag har dock flyttat så himla många gånger sen jag flyttade hemifrån att det har blivit svårt att ha vidare många växter, men sen vi flyttade in i vår lägenhet förra sommaren har de fullkomligt exploderat lite.. Men jag gillar växter och grönt så mig gör det då rakt inget! Nu behöver jag bara fler fönster, det är första kriteriet i den nya lägenheten, tillsammans med balkong och diskmaskin..  monstera-plant-lady-greens Jag fick en monstera av en kär vän och den lyckades jag dela upp i 5(!) nya plantor. Mycket vill ha mer, etc. Med jämna mellanrum åker de in i badrummet för lite extra TLC och när de är nyduschade ser de extra fina ut! monstera-plant-lady-greens

En skvätt växtnäring fick de också och nu mår de toppen igen! Lite större krukor kan dock snart behövas… Har du mycket växter hemma? Vilken är din favorit?

4 thoughts on “Crazy plant lady eller vårda dina gröna vänner”

  1. Jag och min sambo + 2 katter bor på ca 47 kvadrat, och jag har nästan en växt per kvadratmeter. Stora som små! Mitt växtintresse har verkligen exploderat det senaste året. Det bästa är ju att få sticklingar från familj och vänner, men det är även roligt att fynda på tradera och liknande.
    Monstera, elefantöra, palettblad, paraplyblomma, avokadoplanta. Grönt är skönt helt enkelt!
    Mvh crazy plant- and catlady… ?

    1. men åh vad härligt! ja verkligen! jag har ett gäng som väntar på mig hos min storasyster 🙂 Vad är paraplyblomma för spännande sort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.