slow fashion

10 x 10 Fall wardrobe

Har du hört talas om 10 x 10 utmaningen? Kort sammanfattat går den ut på att du väljer tio olika plagg som du sedan i olika konstellationer bär i tio dagar. Jag tänkte köra igång den 10/9, haka på vettja! Här är de tio plaggen jag har med i min och sen tänker jag lägga upp på instagram. När tio dagar gått gör jag en sammanfattning här på bloggen. Är du med? Använd i så fall gärna #10x10fall2018 så kan vi lätt följa varandra!10-x-10-wardrobe-challenge-fall-slow-fashion

Ex på upplägg av plagg att välja är:

2 par skor
4 överdelar
1 klänning
2 nederdelar
1 ytterplagg
Men det beror ju såklart på vad du har för stil och känner dig bekväm i!

10-x-10-wardrobe-challenge-fall-slow-fashion

Tips för att välja plagg:

1 Vädret – nu börjar det bli svalare så en långärmad tröja kan passa bättre än ett linne.

2 Lägg inte för mycket tid på att välja, dina favoriter har du troligen redan rätt tydligt.

3 Tänk på att du ska kunna ha plaggen flera dagar och ihop med varandra, så mönstrade byxor och bara mönstrade överdelar kanske blir lite mycket i 10 dagar

4 Den här utmaningen kan vara toppen för de plagg som du har men som du inte är helt säker på. Jag har ett par såna (den rosa sidenskjortan tex!) så därför är den med. Jag tänker att efter de här 10 dagarna kommer det vara solklart huruvida jag vill ha kvar den eller inte.

10-x-10-wardrobe-challenge-fall-slow-fashion

Jag har valt: 1, vit t-shirt 2, randig trekvartsärmad tröja 3, rosa sidenskjorta 4, svart kjol 5, svart klänning 6, grå kashmir kofta/väst 7, svarta jeans 8, svart trenchcoat 9, sneakers 10, sandaler

10 x 10 är inte mitt påfund men något jag följt ett tag, efter lite googlande hittade jag hit -> och vi verkar ju tycka rätt lika : )

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

1 thought on “10 x 10 Fall wardrobe”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.