Hållbarhet Zero waste

Klimatmål för resten av 2018

Foto: Linda Dahlqvist

Inspirerad av Emma Sundhs klimatmål bestämde jag mig göra en egen lista för resten av året. Jag känner att vi lever väldigt miljövänligt och zero waste redan, tack och lov, men en kan ju alltid göra bättre/utmana sig själv och andra.

slow-living-klimatval-val2018-greens

1. Bli bättre på att äta det vi har innan jag handlar ny mat, dvs gå mer på vad som finns i skåpen än vad jag är sugen på. Jag började tänka på det här förra helgen så på en vecka(!) har jag inte handlat någon mat alls utan bara ätit vad vi har hemma. Fick en gigantisk zuccini som blev del i gårdagens middag (och dagens lunch och kvällens middag 😉 ) men har inte köpt något.
2. Inga nyköp på resten av året – min kotte behöver dock nya vinterkängor så jag får se hur vi löser det. (Någon som har ett par bra från Kavat typ i strl 31, säg till!)
3. Rösta för miljön – check! Vi är inte hemma på valdagen så jag har förtidsröstat. Tycker att det var lätt att välja parti, men det blir verkligen en rysare på söndag…
4. Bli mer ”jobbig” dvs ifrågasätta mer/fler, helt enkelt våga ta miljödebatten!
5. Second hand/hemgjorda julklappar! Inte alltid lika lätt att inspirera andra till det men tack och lov gillar alla i min familj second hand! Och handgjort!
6. Vintercykla mer! Jag började cykla när vi flyttade till Gävle men har ställt undan den lagom till vintern (hade en vinterrelaterad cykelolycka när jag pluggade i Borås som satt rätt djupa ärr..) men i år tänker jag övervinna det med grymma vinterdäck, många lampor och en fräsig reflexväst!
7. Äta ännu mer närodlat och i säsong! Dvs skippa bananerna och käka (ännu fler) svenska morötter! Utmaningen blir bönor/linser/jordnötssmör som vi är storkonsumenter av, men eftersom jag inte ätit kött på 20+ år kanske det kan vara någorlunda ok.

 

Vad blir dina klimatmål för resten av året?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

3 thoughts on “Klimatmål för resten av 2018”

  1. Det finns faktiskt svenskodlade bönor i tetra från GO green, det visste du kanske redan men tipsar i alla fall. Tack för inspirerande läsning.

    1. tack! ja, det hade jag koll på. Har dock dessvärre inte sett ekologiska, men en kan kanske inte alltid få allt… tack snälla! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.