I mitt skafferi Slow living

International coffee day

Kaffe med stickning, mitt bästa!

Det är ingen nyhet att jag gillar och dricker mycket kaffe så internationella kaffedagen till ära lägger jag upp några favoriter.

Fairtrade hade en challenge om att välja fairtrade-kaffe (#justonecup) i lördags (national coffee day) men det tycker jag är en självklarhet varje dag. Nuförtiden finns det flera ekologiska och fairtrade-certifierade kaffepaket att välja på i mataffären och med tanke på hur kaffeplanteringarna ser ut och konsekvenserna från konventionella odlingar, både för de som arbetar på fälten men även för miljön känns valet för mig enkelt. Jag älskar kaffe och har svårt att se att jag skulle sluta dricka det, men då kan jag i alla fall använda min konsumentmakt till att göra det bästa valet jag kan.

coffee-international-coffee-day-justonecup-fairtradeKaffe med bakverk

coffee-international-coffee-day-justonecup-fairtradeKaffe över vit matta, alltid lika riskabelt.

coffee-international-coffee-day-justonecup-fairtradeKaffe när jag planerar – ett måste!

Jag dricker som synes helst svart kaffe, men fram till i somras drack jag med (ko)mjölk och tyckte att det var det svåraste att byta till ett veganskt alternativ. Jag började med havremjölk men jag gillar inte alls iKaffe och andra sorter funkade heller inte så efter ett par dagar med havremjölk kände jag att svart är ändå godare och sen dess dricker jag svart! Intresseklubben antecknar 😉

Dricker du kaffe? Vilken sort?

Bild 12 + 14 av Jessica Ullström – stillsamdesign.se

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

3 thoughts on “International coffee day”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.