5 snabba! slow fashion

5 saker att göra med gamla kläder

Har du också rensat ut garderoben och fått en liten hög med grejer som hamnat i en slängas-hög? Innan du knyter ihop påsen och lämnar till återvinningen kolla om du kan använda något till följande saker:

  1. T-shirt/skjorta – klipp upp i bitar och använd som näsdukar/kräkdukar/trasor. Bara att kasta i tvättmaskinen och använda om och om igen. T-shirtens mjuka och slitna tyg är underbart för snoriga små (och stora!) näsor.
  2. Jeans som är bortom räddning (dvs när de har mer lagningar än är hela), klipp av lappar att använda som lagningsmaterial. Eller sy en slitstark väska eller gör om dem till shorts!
  3. En gammal handduk går att klippa trasor av, se bara till att zickzacka kanterna så att det inte fransar upp sig i tvätten.
  4. En feltvättad ulltröja kan bli till ett sittunderlag eller varför inte ett par varma vantar?
  5. I stort sett alla slitna plagg funkar fint att laga andra saker med. Ett par utslitna mjukisbrallor kan det klippas laglappar av till andra byxor, vilket trikåplagg som helst kan leva vidare som snytpapper eller städtrasa.

Överlag handlar det om att ge kläder och textilier ett längre liv än vad vi ser från början. När det sedan är helt hundra bortom räddning, lämna in det till textil återvinning.

1 thought on “5 saker att göra med gamla kläder”

  1. TiPS nummer 4! Så smart! Ångrar mig nu att det går lite väl fort med textil återvinning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.