5 snabba! slow fashion

Klädvård – 5 tips!

För ett par veckor sen blev jag intervjuad om klädvård och hur vi kan ge våra kläder ett längre liv så idag tänkte jag dela med mig av några av mina bästa tips på hur du tar hand om dina kläder.

  1. Bli en lapp-läsare! Ta för vana att alltid kolla vad plagget är gjort av. Konstgjorda material som polyester och akryl går bort direkt medan ull, bomull och linne är sånt som du ska satsa på.
  2. Skippa den berömda stolen i sovrummet och häng upp dina kläder direkt istället. De håller sig fräschare och du kan mest troligen använda dem ett par gånger till innan de behöver tvättas.
  3. Ha jobbkläder och hemmakläder! Hemmakläder behöver inte vara ett par påsiga mjukisbrallor (om du inte vill, såklart!) utan kan lika gärna vara favoritjeansen som inte går att laga längre, en skön klänning eller dylikt men tanken är att du inte ska slita på finkläderna om du ändå bara är hemma. Tror det kan göra något mentalt också om en lämnar jobbdagen på flera sätt..
  4. Vädra! Vädret nu är perfekt för att vädra ulltröjor men även skjortor/blusar, jeans, träningskläder etc mår bättre av att hänga ute än att köras i tvättmaskinen. Vädringsstången som fanns på balkongen var typ en av topp 5 bästa sakerna med vår lägenhet..
  5. När du väl ska tvätta, välj ett miljömärkt och milt (gärna oparfymerat) tvättmedel, kör inte varmaste programmet och hängtorka!

Bonus!
Laga hål/ta bort fläckar på direkten! Annars är risken stor att det inte blir av och att hålet växer sig större och fläckarna sätter sig.

Har du några andra tips? Dela gärna med dig!

ps 1. vill du läsa artikeln finns den här.

ps2. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.