5 snabba! Slow living

Rensa – 5 snabba steg

Känner du att röran där hemma tar lite för stor plats och för mycket energi? Har du också kollat på Marie Kondos program men känt att det krävs lite väl mycket för att du ska rensa hela hemmet bara sådär?

Det första och svåraste steget är att börja och det kan vara svårt att veta i vilken ände en ska starta i. Vilket rum är det som du vistas mest i? I min rensningsserie kommer jag att gå in på djupet i varje rum men just idag ska vi bara sätta igång så här kommer här 5 enkla tips för hur du kan börja din resa!

  1. Köksbänkar har en förmåga att bli fyllda med allt möjligt krafs. Börja i ena änden och rensa! Bort med allt som inte ska vara där, torka rent och ställ sedan tillbaka det som faktiskt ska vara där. I min värld helst inget alls.
  2. Ta en korg/låda och gå runt i alla rum och plocka i det du direkt ser är skräp. Gamla kuvert, en trasig kruka etc. Ner med det och sortera det sedan i återvinningen.
  3. Ställ dig framför din bokhylla och plocka bort allt som inte hör hemma där. Lägg där det ska vara/släng/skänk. När du ändå är i farten kanske du kan sortera ut några böcker som du inte vill ha kvar?
  4. Badrummet! Rensa ut badrumsskåpet på allt som är gammalt och som du inte använder. Har du fler än en schampoflaska och tvålar kanske du kan ha dem i en låda eller påse i städskåpet eller dylikt för att skapa mer lugn i badrummet.
  5. Gå ut med all återvinning! Hur väl sorterat allt än må vara är det lätt att det ligger nån extra kartong eller den där trasiga elgrejen och skräpar – iväg med det!

När du har gjort alla stegen känner du dig förhoppningsvis lite lättare och mer motiverad till att fortsätta. Håll utkik här på bloggen för nästa steg då vi kommer att gå mer på djupet i varje rum/område!


ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.