Hemma hos oss

Make do with what you have – glasburk

När en föredrar att leva med få, snarare än många prylar är det viktigt att det som finns faktiskt kan användas på många sätt. Jag har skrivit om det förr, men tänkte nu börja med en liten mini-serie där jag tipsar om just olika användningsområden för en grej.

Glasburk
Jag samlar helt otippat inte på något (mina garner vet jag inte om de kan ses som en samling, jag är beredd att diskutera frågan!) men något som vi har gott om är glasburkar i alla möjliga storlekar. En del nya, en del loppisköpta, en del fådda och en del har det varit mat i. Glasburkar är enligt mig snudd på den optimala saken i ett hem. Här används de förutom alla olika sätt i köket – att lagra skafferivaror i, till surdeg, olika röror, picklade saker etc även som pärlförvaring, pennburk och som här när jag fick ett fång tulpaner av min mamma (för nä, eftersom jag nog aldrig köper snittblommor äger jag faktiskt ingen vas..).

Ett tag fick jag dock införa köpstopp(!) på just glasburkar, men nu köper jag dem så fort de är second hand och gärna ser franska eller italienska ut. Glasburkssnobb, c’est moi!

Vad är din bäst multi-purpose produkt?

2 thoughts on “Make do with what you have – glasburk”

  1. Åh, jag älskar också glasburkar! Jag hade också tulpaner i en av mina häromdagen 🙂 Vi använder gamla barnmatsbrukar som extra glas på kalas också istället för att köpa engångs. Funkar superbra! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.