Second hand

En second hand-runda i Stockholm

Jag har den stora turen att ha två systrar som är fantastiska och underbara kvinnor och som jag dessutom är väldigt nära. Varsågod att bli avundsjuk för det skulle jag också bli om jag hörde om oss. För ett par veckor sen diskuterade vi en second hand-runda och hann knappt bestämma datum förrän jag hade bokat biljetter till Stockholm. I lördags var det äntligen dags!

Peppade och redo gav vi oss av mot Stockholms förorter. Vi hann med fyra butiker innan vi kroknade, här är (de flesta av) mina fynd!

loppis-fynd-second-hand-stockholm

Trådkorgar till garner, en kopp att ha på jobbet, linnehandukar, en ulltröja till min kille, ett pussel till barnet, tredje boken i en serie jag läser samt en lampa till hallen. Ej med i bild är en tröja till barnet samt en kashmirtröja jag hittade till min pappa som han fick direkt och troligen aldrig kommer att ta av sig 🙂

second-hand-stockholm-loppis

Fina linnehanddukar används det flera stycken av i veckan här i hemmet. Både till att torka disk och händer med, men även runt bröd och som spillskydd när det äts i soffan men också istället för grytlappar. Det här S:et såg jag först när jag fotade dem, det var en fin bonus!

Jag funderar på att skriva en lista över mina favorit second hand-butiker i Stockholm, men jag vet att det är en vattendelare om huruvida en delar med sig av sina smultronställen eller inte. Jag tänker att 1: det mesta går att googla sig fram till och 2: vill vi inte uppmuntra folk att handla second hand?
Så, vill du ha mina bästa tips?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

2 thoughts on “En second hand-runda i Stockholm”

  1. Självklart! Jag är inte mycket för att hålla smultronställen för sig själv – delad glädje är ju den bästa 🙂 En annan tanke: Fler som får upp ögonen för second hand (genom dina braiga tips) kommer på sikt också att skänka dit, vilket i sin tur resulterar i fler fyndmöjligheter för DIG. Win-win!

    Med det sagt hade jag gärna fått tips om bra second hand-ställen i Stockholm, men helst i fredags 😉 Nu får du vänta tills jag ska dit nästa gång. Helst med dig!

  2. Jaaaaag vill ha tips! Jag är ju en av dem som gärna delar med mig, dels för att jag precis som du tänker att vi ju vill uppmuntra fler att handla second hand men även då jag tänker att jag ändå inte hinner dit hela tiden, haha. Sedan är jag ju inte i Stockholm så ofta så om du tipsar mig så kommer jag inte vara en av dem som plockar ut allt 😉 Hehe. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.