Second hand Slow living

Mina fem bästa loppisfynd

Att jag gillar att gå i second hand-butiker och på loppis är knappast någon nyhet och idag tänkte jag att jag skulle visa mina fem bästa fynd! Utan inbördes ordning kommer de här:

Stringhylla
Jag har flera stringhyllor hemma, jag gillar dem för att de är lätta att bygga som de passar, de är luftiga och det är lätt att klä in dem med ljuskedjor ; ) De första har jag fått av min mamma men ett par har jag köpt själv. För några år sedan bodde vi i midsommarkransen i Stockholm och för att komma från jobbet/till förskolan behövde jag byta från tåg till buss vid Liljeholmen, där även en välsorterad stadsmission finns. Jag var där inne och vid korgarna för inlämnat ligger det en hög med stringhyllor, 4 gavlar och säkert en 7-8 hyllplan, omärkta. Jag frågade om jag fick köpa dem trots att de inte var märkta än och tänkte att säger hen 1000kr är det ett kap, men jag fick köpa hela högen för en hundring!

loppis-stringhylla-second-hand-stockholm

Loftsäng 
Innan vi flyttade in i vår förra lägenhet, som var en välplanerad etta på 31m2 hade jag mätt ut att en Storå loftsäng från IKEA skulle passa perfekt. Problemet var bara att de med hemkörning skulle gå på runt 3000kr, vilket jag inte hade jättestor lust att betala bland annat eftersom jag visste att vi inte skulle bli väldigt långvariga i lägenheten men även för att jag sett att de kommit upp på blocket med jämna mellanrum för en bråkdel av priset. Problemet var bara att de aldrig dök upp tillräckligt nära för att det skulle vara görbart (Stockholmare utan körkort, du vet). I sex(!) månader väntade jag och höll ett skarpt öga på diverse sajter och när jag började känna att det här gick sådär och jag planerade att köpa en ny så kom den upp! 300pix inkl hemkörning fick jag den för! Den tjänade oss väl och när vi flyttade fick röda korset den.

Bialetti mokabryggare
Mitt barn har italienskt påbrå och jag har förstått att det liksom bara finns ett märke på mokabryggare (du ska se farmorns samling!), så gissa min lycka när jag hittade en för 20kr på en loppis i Stockholm för flera år sen.

coffee-kaffe-bialetti-espresso

Kastruller
Mina två kockums-kastruller jag köpte för 10kr styck på en loppis när vi hälsade på min kusin för några år sen. Har använt dem typ varje dag sen dess.

Porslin och bestick
När jag flyttade tillbaka till Sverige hade jag som sagt inte mycket till köksprylar och började därför att samla porslinsserien blue willow och bestickserien Rosen. Det tog lite tid men jag hade turen att hitta mycket på samma gång som start, så det har mest varit en del kompletteringar som har behövts göras. Dessvärre gick en tallrik ett dystert öde till mötes för ett par år sen(!) och sen dess har jag inte hittat någon ny, men rätt var det är dyker en väl upp.

blue-willow-churchill-porslin

Vad är ditt bästa loppisfynd?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

1 thought on “Mina fem bästa loppisfynd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.