Hållbarhet Natural beauty Zero waste

Hållbara vardagsfavoriter – badrum

Inlägget innehåller reklamlänkar för egen verksamhet

Månadens tema i Sustainable influencers är hållbara vardagsprodukter och jag tänkte börja med att skriva om mina favoriter i badrummet! Jag har levt länge varit mån om vad för produkter som jag använder och tycker att det är galet vilken uppsjö det finns när en egentligen klarar sig med rätt lite. I alla fall har jag turen att klara mig med lite, vi är alla olika och har olika hud och behov.

zero-waste-plastic-free-humble-brush

På bilden syns följande:

Jojobaolja, tandborst i bambu, makeup pads i ekologisk bomull, fast tvål + schampotvål, träkam och säkerhetsrakhyvel. Det som inte finns med är deo och tandkräm, vilka jag använder båda men lite olika. Jag har testat att göra egen deo i ett par omgångar men efter den sista som jag använde förra sommaren och som funkade sådär kände jag att jag ville ta en paus. Jag gillar dr Organics för den som är nyfiken. Tandkräm har jag inte gjort egen och förlitar mig för tillfället på kingfisher och the humble co. Debatten om fluorets vara eller inte vara har väl knappast gått förbi någon och om den saken säger jag bara to each their own.

Min säkerhetsrakhyvel köpte jag för ett par år sedan tillsammans med ett 100-pack(!) rakblad så jag räknar med att det kommer dröja många många år innan jag behöver nya. Det är lite av en inkörningsperiod (lättare att skära sig) men jag är supernöjd och kan varmt rekommendera en. De finns hos flera återförsäljare i Sverige.

Min hårvårdsrutin kan en läsa mer om här, schampotvålen jag hade då räckte drygt ett år(!) och då har jag lite längre än till axlarna och tvättade det kanske var 10-14 dag.

Makeup padsen är från mitt företag Stella sews och hittas här.  Jojobaoljan är ekologisk från organic makers.

Hur ser din badrumsrutin ut? Har du många eller få produkter? Har du något du kan rekommendera? Om du använder instagram från du gärna använda/söka på hashtagsen #sustainableeverydayproducts eller #hållbaravardagsprodukter för att se mera!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

2 thoughts on “Hållbara vardagsfavoriter – badrum”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.