Ett hållbart liv Natural beauty

Ett hållbart liv – badrum

Hur ser det ut i ditt badrumsskåp? Kanske nån halvfull schampoflaska och nåt gammalt nagellack med mera? Idag ska vi prata badrum! I månadens tema kommer vi att gå igenom rensning, vilka produkter jag har hemma samt lite DIYs om du är sugen på att göra eget!

Vi börjar med rensandet!

Töm hela badrummet på alla olika produkter. Jag gillar att lägga fram allt så att jag får en bra översikt. Rensa/sortera enligt följande:
– Sånt som är gammalt och dåligt dvs sånt som är äldre än ett år
– Sånt som används
– Sånt som inte hör hemma i badrummet

Var hård och rensa ut sånt som du inte använder. Skönhetsprodukter blir dåliga och kan härskna, plus burkar är bra samlingsplatser för bakterier.

Gammalt/dåligt:
Alla tomma förpackningar slängs på respektive plats i återvinningsrummet. Är det gamla nagellack, hårspray etc ska dessa lämnas in på återvinningscentralen för farligt avfall. Men kanske finns det någon i din närhet som skulle uppskatta nagellacken?

sustainable-bathroom-hallbarhet-zero-waste

Används:
Har du flera halvtomma flaskor? Använd upp dem. Att slänga produkter det inte är något fel på kommer jag inte att uppmuntra till, däremot att använda upp det innan du köper nytt! Om du har mycket kanske en låda med alla halvfulla flaskor kan vara på sin plats? Lådan behöver nödvändigtvis inte stå i badrummet men innan du köper något nytt, ta för vana att alltid kika där först!

Fel plats?
Lägg det där det ska vara eller gör dig av med det.

Innan du ställer tillbaka något, gå igenom allt det du vill spara en gång till och se om du inte kan ta bort något mer. Städa sedan noggrant hela badrummet. Visst känns det mer luftigt? Härligt va att inte ha skåp fulla med sånt du inte använder?

Nästa gång ska jag visa lite produkter som jag använder men under tiden kan du spana in det här inlägget jag skrivit om mina hållbara vardagsfavoriter i badrummet.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.