Hållbarhet Hemma hos oss

Hållbara vardagsfavoriter – kök

Inlägget innehåller reklamlänkar för eget företag

Under juni har Sustainable influencers temat hållbara vardagsfavoriter och jag skrev om mina i badrummet här. Idag tänkte jag fortsätta till köket.

Vi har ingen diskmaskin så ett bra miljövänligt handdiskmedel som även är snällt mot händerna är ett måste. Jag köper Sonetts lokalt här i Gävle och häller sedan upp i en pumpflaska. Disken diskas med en diskborste i trä. Det finns jättebra med utbytbara huvuden som vi använde när vi hade diskmaskin – då tyckte jag att de funkade toppen men när det skulle börja diskas varje dag så tycker jag dessvärre att de håller sådär. Hålet där metallen sitter i blir liksom för stort och sen ramlar allt ut. Mycket irriterande. I julklapp (ja, vi gillar praktiska saker i min familj..) fick jag en jättefin diskborste där att är ett stycke. Den börjar dock sjunga på sista versen men då har den använts flera gånger dagligen i drygt ett halvår.

eco-hallbara-vardagsfavoriter-zero-waste-kitchen-stellasews

Disktrasor använder vi antingen de här från mitt företag eller ett par som jag har stickat. De slängs i tvätten när en passande maskin ska köras och vi har ett litet lager.

Istället för hushållspapper använder vi unpaper towels i olika format, men många gånger tycker att det mesta går att torka upp med en disktrasa. Vanliga kökshanddukar har vi också på hög rotation här hemma. De används såklart till disk men även till händer, varma ugnsformar, pastakastruller etc. (Ja inte samma då..). Jag har köpt de allra flesta på second hand men har även fått en del från mina föräldrar som i sin tur har ärvt/fyndat dem.

eco-hallbara-vardagsfavoriter-zero-waste-kitchen

Jag hade turen att hitta ett 12-pack med linneservetter på Erikshjälpen för många år sen och de används frekvent. Inte bara att de är ett miljövänligare alternativ, de är även fina att duka med – till vardags och till fest.

eco-hallbara-vardagsfavoriter-zero-waste-kitchen

Vad har du för favoriter i köket?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.