I mitt skafferi Odla Självhushåll Slow living

Odlingsuppdatering: juni

Nu börjar det växa rejält på odlingslotten och det är så roligt att komma dit och se hur det har förändrats från gång till gång. I söndags var vi där och vattnade och då passade jag på att fota lite.

Morötterna växer hejvilt. Förra året blev det en ganska dålig skörd så jag körde mer på att slänga ut alla frön lite hursom och ja. Det kommer ju behöva gallras rätt rejält. Nästa år tänker jag satsa på större yta och snygga rader ; )

urban-garden-organic-selfsufficient-odla-city-garden-gavle

Potatisarna får sig en välbehövd dusch. Jag köpte tre påsar ekologisk sättpotatis och de växer på fint. De var lite segstartade i början tycker jag men så fort de kom ovanför jorden växer de som sjutton.

urban-garden-organic-selfsufficient-odla-city-garden-gavle

Majsen växer så det knakar! Jag satte ganska många i våras och även de allra klenaste som jag planerade ut växer nu med kraft. Så kul! Längtar verkligen efter hemodlad majs!

Annat vi har odlat och som växer fint är rödbetor, sommarsquash, bönor av olika slag och broccoli och rädisor. Både broccolin och rädisornas blad har blivit rätt uppkäkade så snart planerar jag att gräva om pallkragen de växer i och så ett stort lass med spenat!

Odlar du något? Hur går det?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.