I mitt skafferi

Nötbars

Hösten är väl inte här än men vardagen och rutiner är och för att förhoppningsvis undvika hungerrelaterade utbrott och energidippar gillar jag att ha ett gäng bra snacks redo. De här barsen i olika former och varianter har jag mer än gärna hemma i kylen. Jag har inget riktigt recept jag följer utan höftar lite, men här kommer en liten guidning i alla fall som jag kan hoppas vara till hjälp.

Du behöver:
Dadlar ca 15st
Kokosolja (jag har en neutral) 3msk

Nötter i olika former
Solrosfrön, riven kokos.
Totalt ca 2-3dl

Gör så här:
Jag har en stavmixer med en liten burk till som jag använder. Ta runt 15 dadlar och 2-3 msk kokosolja och mixa tills det är slätt och väl blandat. Lägg över i en skål. Mixa nötter/frön/choklad. Det behöver inte vara så fint, jag gillar när det är rätt stora bitar. Blanda ner med dadlarna/kokosoljan. Om det inte går ihop så bra utan känns för torrt så mixa några fler dadlar med kokosolja och bland ner.

Ta en liten bricka eller tallrik och klä med bakplåtspapper, vänd ner smeten och platta ut. Lättast är att göra med händerna. Smeten ska vara ca 1.5cm tjock. Se till att kanterna håller ihop. Jag fryser det hela sedan i nån timme innan jag tar ut och delar i lagom bitar. Förvaras i en burk i kylskåp. Oroa dig inte för hållbarheten, de är slut innan du når dit.

Annat som är gott att ha i: gojibär, mullbär, fikon, aprikoser, linfrö, chiafrön, sesamfrön, mörk choklad.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

1 thought on “Nötbars”

  1. Pingback: Mellis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.