Slow living

Höstpepp och höstdepp pt.2

För snart ett år sen skrev jag det här inlägget och nu när hösten är här igen så känns det väldigt aktuellt. Juli hann knappt bli augusti innan folk till höger och vänster började prata om höstplaner, mål och allt de ska göra/vill hitta på/förverkliga. Missförstå mig rätt, jag tycker också att hösten är en tid för nystart men efter snart ett år som har gått för fort och innehållit precis på gränsen till för mycket hela tiden känner jag att den här hösten och vintern är det en enda sak jag vill ha och det är balans.

Jag pratar mycket om slow living och att prioritera det viktiga i livet och jag tycker att på många plan lever jag verkligen som jag lär. Men förutom att driva företag är jag också förälder, heltidsstudent och har en förmåga att tacka ja till det mesta i jobbsammanhang som låter roligt. Så i höst blir min prioriteringslista lite annorlunda och fokus ligger på återhämtning och att säga nej.

fall-höst-veja

För att få vardagen och livet att funka har jag dock ett par grejer jag vill få till:

1 få in en bra träningsrutin! Så länge det är snöfritt vill jag springa minst 2 gånger i veckan, helst 3. Nu springer jag direkt efter jag lämnat barn men när det är mörkt kl 8 på morgonen tänker jag att en tur innan lunch blir bättre för att få dagsljus i samma veva. Strong body, strong mind.

2 bra matvanor! nu äter vi rätt bra som det är, men i höst vill jag laga snudd på allt från little green kitchen som vi fick hem för ett tag sen. En del grejer har vi lagat flera gånger redan så några nya vardagsfavoriter har i alla fall jag fått. Men inte bara äta bra utan också planera och preppa för smidiga vardagsmiddagar och luncher som ger mycket energi!

3 balans mellan jobb och ledighet. Som egenföretagare är det lätt att jobba lite hela tiden, men jag har blivit mycket bättre på att stänga av jobbet när arbetsdagen är slut. I början av sommaren flyttade jag hem mitt kontor så nu kan jag verkligen jobba närsomhelst men jag känner också ett mycket större behov av att inte jobba på kvällarna vilket är väldigt skönt.

4 säga nej! Den är mycket svårare än vad en kan tro, men för att orka i längden gäller det att prioritera rätt och säga nej till en hel del saker för att inte gå sönder av stress.

5 planera. Ja det gör jag rätt bra kanske som det är, men att verkligen ha ett längre perspektiv på framförhållningen tror jag kommer att ge väldigt mycket i det långa loppet.

Hur ser din höst ut? Fullproppad eller tom?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

2 thoughts on “Höstpepp och höstdepp pt.2”

  1. Jag skriver under på detta. Har både bytt riktning i karriären och saktat ner tempot. Och återupptagit löpningen. Hösten är min favoritsäsong, vill ta vara på varenda dag. <3

    Hej förresten! Upptäckte dig via Sustainable Influencers och blev förtjust över att se en annan Stockholmare som lessnat och blivit Gävlebo. =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.