Ett hållbart liv Hållbart företagande

Support your locals – Gävle

Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag tycker alltid att det är viktigt att stötta småföretag och i en stad som Gävle där det är fler kedjor än småbutiker är det ännu viktigare att välja de små och unika ställena. I lördags var vi äntligen friska och pigga nog att jag kände att det var okej för oss att gå en sväng på stan så då gjorde vi en runda hos de butiker/caféer jag mer än gärna vill stötta. Här kommer därför en liten guide till vår runda. Gävle är kanske inte den första staden en tänker på om en är sugen på en liten weekend men jag tycker att det är en mysig och lagom stor stad att besöka. Nu är det inte vidare aktuellt men det går fint att ta sig t/r från Stockholm över dagen.

Vårt första besök var på Épi som är ett café och bageri där de både serverar bakverk men också har en daglig lunchbuffe samt en frukost som verkligen inte går av för hackor. Vi har tydligen börjat med fika hemma på eftermiddagen så det var självklart att vi skulle handla dagens på Èpi.

Sen fortsatte vi med att köpa två olika sorters gröna teer på Kahls (som förvisso är en kedja, men en mysig butik med kunnig och trevlig personal!). Jag är ingen tedrickare alls men deras gröna med citron (ekologiskt) var verkligen jättegott – tips!

te-gavle-matcha-organic

Vidare gick vi till Myrorna där jag hittade en skjorta till min kille och en fin plåtburk. Egentligen var vi på jakt efter en ram och djupa tallrikar, men men! : )

Från Myrorna svängde vi förbi torget där det på hösten är Bondens marknad eftersom jag tänkte att vi skulle köpa blommor. Vi valde varsin bukett tulpaner men här blev jag lite fundersam, jag köper överlag väldigt sällan snittblommor och när jag väl gör ser jag till att de antingen är svenskodlade eller fair trade. De som säljs på torget är oftast varken eller men de som säljer dem då? Ja, just då var det kanske främst de jag ville stödja men jag tycker det var ett svårt val. Svenskodlade tulpaner säljs främst på större matbutiker här och de kommer mest troligen att klara sig helt okej eftersom vi inte kommer att sluta handla mat i första taget. Kommentera gärna med dina tankar!

flowers-local-gavle

Sen hade vi planer på att gå till Hälsolivs söder som jag verkligen vill stötta och ha kvar, där handlar vi diskmedel, snacks, deo, tvålar – ja allt till kropp och hem! Men, vi var visst lite sega ut så vi missade öppettiderna för dagen men jag svänger förbi i veckan istället.

Sen kroknade den yngre i sällskapet så då gick vi hem. Tipsa gärna i kommentarerna om dina favoriter i din stad!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

4 thoughts on “Support your locals – Gävle”

  1. Såna här initiativ gillar en ju! Jag har tänkt att göra en sådan runda imorgon förmiddag. Det blir inga stora köp, men jag tänker att every little bit helps 🙂

    1. Ja men verkligen, det är så en får tänka. Klart att ett par bullar inte gör någons lön men många bäckar små…

  2. Några av torghandlarna har tulpaner från Sörby i Hagaström/Valbo ( eller var det exakt ligger…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.