Ett hållbart liv I mitt skafferi

I mitt kök

Jag fick en hel drös med frågor efter att jag la upp den här bilden på Instagram och tänkte skriva lite kort om mitt skafferi. Mina glasburkar är en salig samling, de allra flesta är från second hand/loppis men en del är nya som jag köpte för många år sedan. Jag brukar alltid spana efter burkar när jag går i second hand-butiker och kom häromveckan hem med fyra. Ibland har jag burkstopp, men oftast inte. De funkar till mycket mer än bara mat och är smarta att ge bort ätbara presenter i också. Tätningar kan en köpa i 5-pack på tex Ikea.

zero-waste-kitchen-slow-living

Jag önskar innerligt att allt jag köpte var på lösvikt men utbudet är rätt skralt här dessvärre. När jag köper torrvaror som är förpackade tänker jag främst eko och sen vad det är för förpackning – pappersförpackning vinner alltid hos mig om alternativet finns.

zero-waste-kitchen-slow-living

Det mesta i burkarna går att se vad det är, men de som inte gör det eller där jag vill märka upp har jag en penna jag köpt i någon hobbyaffär som är vit och som lätt går att torka bort med en fuktig trasa. Det är så fint med dymo-etiketeter men här byter många torrvaror burk så det skulle inte riktigt funka här just nu.

Jag gillar att ha torrvaror i glasburkar eftersom jag lätt får en överblick över hur mycket som finns och lätt kan se vad som finns hemma. Sen gillar jag att ha de enhetligt också : ) De står inte sorterade på sort vilket jag hade föredragit men det är helt enkelt bara för att vissa saker går det åt mycket av i en kategori och mindre av i en annan. Nötter och fröer förvarar jag i kylen för att de inte ska härskna och mjöler, havregryn etc står i ett annat skåp. Undrar du över något, fråga gärna!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

1 thought on “I mitt kök”

  1. Tips! På alt. boden Lyktan, Berggrenska gården Gävle, kan man köpa eko. lösvikt av bl a bönor o linseR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.