Second hand slow fashion

5 tips när du handlar kläder på second hand

Jag gillar att köpa kläder på second hand, jag har bara sällan ron att gå och bläddra bland galgar, däremot har jag ett om jag får säga det själv, bra öga för att snabbt skapa mig en överblick och se om något ser intressant ut. Häromdagen gjorde jag två klänningsfynd som jag blev väldigt nöjd med och idag tänkte jag att jag skulle ge fem tips för dig som gillar att kolla på kläder second hand men som kanske behöver lite materialkunskap. Generellt gillar jag naturmaterial. De andas, håller länge och i många fall går de att tvätta riktigt varmt om det skulle behövas.

1 Bomull – perfekt för t-shirtar, i jeans, skjortor. Bomull är en älskad miljötjuv som kräver enorma mängder vatten och kemikalier. Barnkläder i bomull är extra bra att handla på second hand eftersom gifterna redan är urtvättade.

2 Linne – en av mina absoluta favoriter! Linne håller länge, är mjukt och skönt och andas toppen en varm sommardag. Köper du inte kläder i linne är det kökshanddukar och dukar du ska hålla utkik efter!

3 Ull – jag älskar ull! Ullen värmer när det är kallt och kyler när det är varmt. Andas bra och är bara att hänga ut på vädring vid behov av uppfräschning.

Två nya favoriter i viskos

4 Viskos – görs av cellulosa. Är perfekt i i klänningar och kjolar eftersom plaggen får ett fint fall samtidigt som det andas. Är lätt att ta hand om.

Vad du INTE ska köpa

5 Plagg i konstmaterial som polyester och akryl. Båda materialen är gjorda av plast, andas inte och blir noppiga och fula snabbt. Stickade akryltröjor kan se och kännas gosiga men blir snabbt svettiga att ha på sig.

Hoppas de här tipsen kan hjälpa dig på din nästa second hand-runda! Brukar du handla kläder på second hand och har du nåt bästa fynd?

Fler inlägg under slow fashion och second hand.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.