Hållbarhet slow fashion

Sommarförvaring av ull

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet

Äntligen känns det som att våren är här på riktigt och det är hög tid att förhoppningsvis lägga undan de allra tjockaste ulltröjorna. Jag tänkte dela med mig av några tips för hur du förlänger livet på dina ullkläder. Innan jag packar undan allt går jag igenom och ser om det är något som ska lagas, sedan tvättar jag allt som ska packas undan. Vissa saker går att köra i maskin (på ullprogram med ulltvättmedel) medan andra passar bättre för hand. När det är rent och torrt viker jag det och ser till att det finns flera lavendelpåsar och rödcederkuber med. Ingen av dem är någon garanti för en skadefri förvaring men då har jag i alla fall gjort så gott jag kan.

Några andra tips för ullkläder – skaffa en noppborttagare! Även ull nopprar men blir som nya med en noppborttagare. Lavendelpåsarna här ovan finns till salu i min shop om du behöver!

När allt är helt, rent och med påsar runt om lägger jag ner dem i en väska eller påse som går att försluta. Idealiskt hade kanske varit en plastback med lock men jag äger ingen sådan utan förvarar dem i en sportbag tills nästa höst. Hoppas tipsen var till hjälp!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.