I mitt skafferi Odla

picklade rädisor

Rädisor är både gott och tacksamt att odla eftersom de växer i en rasande fart och en hinner få flera skördar per säsong. Jag har sått i omgångar och när jag drog upp den första för en månad sedan ville jag testa att göra något nytt med dem. Eftersom jag älskar picklad rödlök kändes det här som en kul grej att testa!

Du behöver:
Ett knippe rädisor, skrubbade
0.5 dl ättika
1 dl socker
1.5 dl vatten

Gör så här:
Börja med att blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Rör med jämna mellanrum på mellanvärme. Skrubba och skiva rädisorna, jag använder en mandolin men en kniv funkar fint. Lägg i rädisorna i en väl rengjord och steriliserad burk och häll sedan på lagen. Låt svalna innan du ställer in i kylen.

Picklade rädisor funkar till massa saker och adderar en nice crunch och syrlighet. Nu är burken nästan tom så jag hoppas att nästa tur ut till odlingslotten ska ge en fin liten skörd.

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.