Ett hållbart liv slow fashion

Ett hållbart liv – garderoben

Vad glad jag blir att jag ska få hjälpa dig att skapa en hållbar garderob. Det finns många fördelar med en mer genomtänkt och hållbar garderob. Inte bara sparar du tid på morgonen, du kommer även känna att alla dina plagg är favoriter. När du har färre plagg värderar du dem högre och tar därför bättre hand om dem. En favorittröja är svår att ersätta. Förhoppningsvis kommer även din syn på mode och trender samt klädindustrin att förändras till det bättre.

Målet med kursen är att du när du gått igenom alla steg ska ha en garderob som ger dig glädje och där varje plagg är en älskad favorit.

capsule-wardrobe-hallbart-fashion-slow-sustainable

Innan du sätter igång, se till att du har flera timmar då du kan jobba på samt att större delen av kläderna är rena och att du har plockat fram allt. Glöm inte det som kanske ligger i förvaring eller det som ligger i tvättkorgen. Gör även en kort plan på vad du ska göra med det du rensar ut samt när/hur du ska ta rätt på det. Tex ”på måndag efter jobbet kan jag lämna till second hand och på lördag fm ska jag fota allt som ska säljas”.

DEL 1 – DIN STIL OCH DINA BEHOV

För att du lättare ska kunna sortera och känna vad du vill ha kvar behöver du först fundera över några saker.
– Hur ser din vardag ut? Vad har du för klädbehov? Arbetar du på kontor kanske du har en klädkod att anpassa dig efter eller är du hemma mycket med småbarn? Går du ofta på fest eller är det mer sällan?

Känner du att du inte riktigt vet hur din stil är eller vad som du gillar? Samla in lite inspiration, Pinterest är guld värt eftersom du kan skapa album med olika plagg och stilar som du gillar. Tänk bara på att många bilder är stylade så var ärlig om det är något du tycker är snyggt och om det är något du själv skulle känna dig bekväm i. När du har hittat 10-15 bilder kan det vara lättare att urskönja vad det är som du gillar och vad det är som du har i klädväg. Här kan du antingen skriva ut bilderna eller göra lite anteckningar om vad du tycker är snyggt/du vill ha i din garderob. Du kan såklart också använda vanliga modemagasin eller rita själv om du vill det.

I nästa inlägg ska vi börja rensa, hoppas vi ses då!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.