Ett hållbart liv slow fashion

Skovård – ta hand om dina skor!

– inlägget innehåller reklam för min butik –

Hur lite jag än vill acceptera det så är hösten här. Det är 12 grader och regnet gör bara korta uppehåll och eftersom jag vill ha torra fötter åkte mina höstskor fram. För att skor ska hålla länge behöver vi som med allt annat ta hand om dem och här kommer därför en kort guide för att göra dina sandaler redo för förvaring och dina kängor redo för en lång säsong.

Att använda skinnskor eller ej lämnar jag upp till dig, men jag väljer mina skor med stor omsorg och är väldigt glad över de jag har i skinn – de har tjänat mig väl i många år och tar jag bara väl hand om dem räknar jag med att ha dem i många år till.

skinn-skor-nyputsade-svarta-bruna-kavat-kängor


Börja med att göra rent dina skor med en skoborste innan du torkar dem rena med en fuktig trasa. När skorna sedan är torra smörjer du in dem med skokräm och låter torka. Skokräm hjälper till att hålla skinnet mjukt och skyddar ytan. Håll koll på dina skor under säsongen och gör rent dem med jämna mellanrum!
Hur ser sulan ut? Är den sliten är det dags att ta den till en skomakare för omsulning. Det kostar en slant men kan förlänga dina skor (och dina fötter + rygg!) märkbart.
När du inte går med dina kängor – ha skoblock i dem! Känner mig som min mamma nu, men kängor och stövlar håller formen mycket bättre och mår bra av ett skoblock i sig. Håll koll på second hand-butiker, där kan du ibland hitta fina i trä!

Hoppas att de här tipsen kan komma till användning!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.