Ett hållbart liv I mitt skafferi Odla

Skörde….fest?

Vår stackars odlingslott har blivit så försummad men den finns där som en kär gammal vän när behovet uppstår för lite terapigrävande eller jordgubbssmaskande. Idag föll det i alla fall sig så att vi hade vägarna förbi så jag höll tummarna hårt för att extremregnet häromveckan inte hade tagit allt och att vi skulle kunna skörda i alla fall nån liten morot.

organic-vegetables-carrot-allotment-urban-garden

Vi kom fram till en djungel, min kille och jag men jag har väl ett någorlunda tränat öga för mellan lupiner och ogräs drog jag upp både morötter, rödbetor, palsternacka samt hittade några undangömda squash. Den planerade solrosväggen lämnade väl en del att önska men som en sår får en skörda..?

organic-vegetables-carrot-allotment-urban-garden

Nu skulle vi behöva gräva upp och vända på allt samt ösa på med kompost och bokashi men det blir inte just nu. Jag har mitt heart set on en annan trädgårdslösning, men vi får se när det blir av.

organic-vegetables-carrot-allotment-urban-garden

En del av det jag skördade har jag lagt på en slags smördegs-tarte, min mamma gjorde en så magiskt god när vi mellanlandade i Stockholm på vägen hem från Chicago och jag har tänkt på den sen dess…

Hur har det gått med dina odlingar? Har du odlat något alls?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.