I mitt skafferi

Från bonden till dig

– i stolt samarbete med gebana –

glasjars-nuts-gebana

Känner du till företaget gebana? Det startades på 70-talet av några schweiziska kvinnor som ifrågasatte hur det kom sig att bananer som transporterats över halva världen kostade mindre än lokalodlade äpplen? Ja, naturligtvis var de bananodlarna som utnyttjades vilket ledde till att kvinnorna startade ett förbund för rättvis bananhandel. Projektet växte bortom bananer och gebanas engagemang sträcker sig långt bortom minimikraven för rättvis handel och ekologisk mat. Gebana ser till att onödiga mellanhänder kan skippas så att fler små familjeägda jordbruk med ekologiska varor kan sälja med bättre marginaler direkt till kunden.

Gebana erbjuder ett stort sortiment med allt från torkade frukter till nötter av alla den slags. De erbjuder även frukt och grönt när de är i säsong. Tänk att få hem en låda med apelsiner när de är som allra bäst, odlade av en bonde som du vet behandlas schysst och där onödiga mellanhänder och transporter uteblir. Gebana har även ett brett sortiment av skafferivaror som pasta, choklad och ris.

reda-lada-notter

I vår familj går det åt mycket nötter, vi har dem som snacks, salladstopping, i muslin, i nötbars och i pesto och istället för att köpa små påsar som rest flera gånger runt jorden känns det bra på flera sätt att veta att mina inköp stöttar både ett litet familjejordbruk och ett företag som jobbar för att göra arbetsvillkoren bättre för alla inblandade. I min första beställning från gebana kom olika sorters nötter som jag hällt över i olika burkar. En reda-låda fylldes med paranötter som har blivit min 7-årings favoriter, han tar ofta några när han kommer hem från fritids.

Med koden AK_stella21 får du som ny användare 100kr rabatt på din första beställning över 500kr!

Du kan läsa mer om gebana och allt de gör här!

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.