Ett hållbart liv

2021 – en sammanfattning

Innan jag dyker in i 2021 tycker jag att det är både roligt och bra att göra en genomgång av det gångna året och 2021 är inget undantag.

Januari

Jag fick en list-dagbok typ i julklapp och konstaterade att årets första dag började med en helt annan känsla i kroppen än året innan. Väldigt härligt eftersom 2020 verkligen maxade i dåliga saker som hände.

Januari förflöt väl mest som januaris gör, det var kallt och segt och man längtar efter våren och är trött på julen?

Februari

I februari fick vi fortfarande inte gå in och hämta barn på skolan så i samband med hämtning körde jag en run streak med snö under skorna. Blev påhejad av en pappa men efter 10 dagar räckte det. Nu springer jag på löpband istället 🙂 Februaris stora händelse var att jag och Elina Dahl fick erbjudande om att öppna en pop-up butik i gallerian Nian som ligger i centrala Gävle. Det kändes som lika delar galet (hej brinnande pandemi) som roligt och jag är så glad både att vi fick möjligheten men också såklart att vi tog den.

Vi hade öppet onsdag-lördag i fem veckor och det var alldeles lagom. Ingen av oss fick covid (hurra!) och efter fem veckor med en egen butik var både Elina och jag sugna på att byta ut hemmajobbandet lite mer på heltid.

Mars

Vi fortsatte att ha öppet i butiken och under tiden vi satt där hände även det här – diskborstar och AB! Det ena möjligen lite större än det andra : )

April

I april fanns det en fullvaccinerad pappa som efter 1.5 år isär (ja, pga pandemi) äntligen kom över atlanten. Medan de lekte passade jag och min kille att åka till Orbaden spa. Det var så jäkla fint och välbehövt. Kan absolut tänka mig att lägga årets konferens där!

Maj

Jag jobbade även med innehållet i korgen och det var ju ett mål som blev uppfyllt på ett bättre sätt än jag kanske önskat/drömt om. Till 2021 satte jag nämligen det lagom luddiga målet att jobba med något garnrelaterat. Check på den!

Ja och så åkte löken jag köpte på väg hem från Orbaden ner i jorden på odlingslotten. Att exakt ingen blev en lök att äta var jag lyckligt ovetandes om just då och tur är väl det för vilken tid det tog…

Juni

H U R R A och äntligen! Med en spruta i armen kände jag mig lite tryggare med att snart kunna krama familj utan ångesthjärta.

Hängde också vid lotten och rensade ogräs, åt jordgubbar och petade ner frön.

Juli

Så äntligen kom juli och första halvan spenderades hemma i Sverige. Sen efter en svettig resa var vi framme i Chicago. Rekommenderar ingen att resa till USA i pandemi men det gick väldigt smidigt och det var så roligt att få resa med min unge som inte hade varit där på 3.5 år.

Det var en superhärlig resa. Det var varmt varje dag och vi badade så mycket vi bara kunde. Vi grillade i trädgården, hängde på stranden, åt doughnuts, drack iskaffe och lill-jänkaren fick nästan se Chicago för första gången. Det var så kul att få berätta om en massa saker hans pappa och jag gjort när han var liten och innan han fanns. Vi hängde med farmor och farfar, lärde oss nya italienska ord och hade det riktigt nice. Satan alltså att det ska ligga så långt bort.

Augusti

Månaden innebar både att vi reste hem och att skola/jobb började igen.

Jag flyttade också in på Dospace på heltid och drog igång creative lab!

September

Äntligen dags för frukostklubb igen!

Så lyxigt och roligt att få ordna igen, har saknat det så mycket! Frukostklubben är något jag startade för ett par år sedan men som av naturliga skäl varit pausad..

Fixade fint och en butikshörna på Dospace 🙂

Det var också hela Sverige plockar skräp-dagen och jag och dospace-Elin drog ihop ett event. Supermysig dag men fan så trött man blir på alla som bara slänger skräp omkring sig?!

Så började jag dreja också! Drömmer om att snart ha en egengjord kopp att dricka morgonkaffe ur <3

Oktober

Var kär och glad på Bondens marknad.

Färgade garn, fick besök från USA och firade 8-åring.

November

Fångade en timmes dagsljus och brände av en massa nya produktbilder. Citron, morötter och en flaska vin i en nätpåse, vad mer kan en behöva?

December

Jag fyllde år i början av månaden men alltså jag hade influensa och sjukt barn så jag minns knappt något förutom att jag fick fina presenter och på topp 3 listan hamnar utan tvekan ett paket alvedon, haha!

Så blev det både jul och nyår och det blev inte som planerat men är det något två år i pandemi lärt en är det väl att ändra om och styra upp/av? Vi hade en superlugn och mysig jul och kanske är det så att det här är den enda julen vi firade min kotte och jag, vi två, och då tänker jag att det är fint det med att ha som minne? Vi såg Karl-Bertil och det var roligt för det var många många år sen sist och visst fanns det både pepparkakor och rocky road och vi var till skillnad från större delen av december helt friska!

2021 var ett intensivt men också ganska lugnt år? Det slutade i alla fall himla bra och jag tänker att det är den känslan jag vill ta med mig när jag tänker tillbaka på det. Det hände såklart jättemycket, både stort och smått. Nu tycker jag i alla fall att det är mycket skönt med nytt år och jag som gillar jämna siffror tror på 2022! Hoppas du vill hänga med här ett år till <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.