5 snabba! I mitt skafferi Slow living

Mina bästa mathacks

Jag gillar att ligga steget före vardagskvällar när maten helst ska stå på bordet pronto och tänkte idag dela med mig av några av mina bästa hacks. Att förbereda och att utnyttja frysen är underskattat och två saker som kan göra stor skillnad. Jag gillar att ha ett välfyllt skafferi för då finns det alltid en bra grund att utgå från och jag gör en kylskåps-/frysrens med jämna mellanrum. Jag vet att många är stora fans av att skriva veckomenyer men det har aldrig funkat för mig eftersom jag kanske inte alls är sugen/har ork att laga just det som står på dagens meny. Däremot så storhandlar jag med jämna mellanrum och ser då till att det alltid finns alla ingredienser till ett visst antal maträtter jag gillar att laga och som både liten och stor äter.

  • Vi äter mycket belugalinser, det är min favoritlins eftersom den håller formen bra och är god samt att den går att använda till typ allt? Jag kokar en stor omgång och fryser sedan in i högar på en bricka. När de är frysta lägger jag över dem i en påse och på så sätt är det lätt att bara ta en näve när jag lagar mat. Belugalinser är perfekta som bas i tacos, för att fylla ut en tomatsås men är även god i sallader.
food-mathacks

  • En bra bas till en god tomat/färssås är soffritto, dvs selleri, morot och lök. Jag brukar passa på att hacka upp större mängder och fyller sedan ett par burkar med färdiga blandningar. Sen är det bara att slänga ner i en gryta med lite olja och du ligger redan steget före. Släng sedan på belugalinser och en tetra krossade tomater och middagen är i stort sett klar.
  • Tomatsås är en bra bas till många maträtter men är även megagod i all sin enkelhet. Gör en rejäl omgång på söndagen och frys ner i lagom stora portionsburkar.
  • Samma sak med quinoa, koka en rejäl sats när du ändå är igång. Quinoa har högt proteininnehåll och är en bra bas i både sallader men även i olika sorters biffar. Plus att det tinar på nolltid!
  • Jag äter matlåda nästan varje vardag och när jag gör grytor försöker jag se till att minst en portion hamnar direkt i frysen, på så sätt behöver jag inte stå tomhänt om middagen visar sig inte passa i en låda dagen efter. Även såklart perfekt när en vill ha en snabb middag.
  • Släng det i ett bröd! Vi äter nånsorts tacos säkert en gång i veckan. Väldigt sällan vanliga svennebanan-tacos men en överbliven rostad sötpotatis, en rest halloumi och en halv tetra svarta bönor + kryddor samt valfria grönsaker. Eller en slatt hummus, några potatisar och lite fetaost? Tänk rester + olika konsistenser och rulla in i ett tortilliabröd så är middagen kirrad på en kvart!

Vad är dina bästa mathacks i vardagen?

ps. klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av inlägg du gillar och vill läsa mer om! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.